Het zesde op sneeuwklassen.

Volg hier hun avonturen.

Eindelijk was het zover... op 12 februari vertrokken onze 6e-jaars op sneeuwklassen naar Zwitserland.

De busrit verliep veilig en rustig. Onderweg stopten we een aantal keren om rond 18u45 in Schwarzsee aan te komen.

Het lekkere eten stond al klaar. Daarna nog wat uitleg over de skilessen, uitpakken en installeren en dan waren we klaar voor onze eerste nacht in het verre Zwitserland.

dag11

De laatste dag. Op de planning stond in de voormiddag skiën. In de namiddag reserveerden we de schaatsbaan. Daarna pakten we onze koffers in en sloten we af met een kampvuur. Gezellig!

Om 21u45 stapten we in de bus, genoten van een filmpje en dommelden langzaamaan in.

Het was weer een geslaagde editie! Bedankt aan iedereen die erbij was.

 

IMG 20200214 WA0054

Maandagochtend, de schoolbel gaat... in Zwitserland! We bezochten de lagere school en speelden met Zwitserse leerlingen. Daarna dronken we verse koemelk op de boerderij en genoten van een lekker stukje chocolade.

In de namiddag waren we weer op de skipiste te vinden. Iedereen nam vandaag de stoeltjeslift. Wat een ervaring!

We sloten de dag af met een film- spelletjes- en leesavond.

DSC03631

We zitten jammer genoeg over de helft. Wat gaat de tijd toch snel als je je amuseert! Ook vandaag hadden we jarige job in ons midden. Proficiat Dimas! 

Na het ontbijt hebben we onze latten aangetrokken en trotseerden we opnieuw de Zwitserse bergen. Na het middagmaal zijn we naar het authentiek Zwitsers dorpje Jaun gereden. Vervolgens reden we door naar Gruyère, waar we ons verdiepten in de lokale geschiedenis en cultuur. Onze leerlingen waren erg geboeid!

De dag sloten we af met een bingo, waar er heel wat leuke prijzen te winnen vielen. Plezier op en top!

 IMG 20200216 145544979

 

Vandaag stond er weer heel wat op het programma! Toen we opstonden, hebben we gezongen voor juf Griet, ze vierde vandaag haar 23ste verjaardag! Hoera!

Na het ontbijt trokken we onze wandelschoenen aan en wandelde we naar de waterval en rond het meer van Schwarzsee. Tijdens de skilessen in de namiddag maakte iedereen knappe vorderingen en genoten we van de stralende zon.

Na een heerlijk avondmaal toonden we onze zang- en danstalenten aan de lokale bevolking op de verbroederingsavond. 

DSC03479

Vandaag startten we de dag met skilessen. De meeste kinderen hebben de smaak te pakken en kunnen al goed bochtjes maken en stoppen. Onze gevorderde skiërs leven zich uit boven op de berg, onder een stralende zon.
Deze namiddag schreven we brieven naar het thuisfront, deden we sneeuwballengevecht en speelden we gezelschapsspelletjes. 
Na het lekkere avondmaal stond er een sportavond op het programma met hokey, trefbal en voetbal. 

20200214 111733 1

 

Na een goeie nachtrust en lekker ontbijt waren we klaar voor onze eerste wandeltocht doorheen Plaffeien. We stapen naar de Buchuskappel boven op de berg. Nadien wandelden we nog langs het kerkje van Plaffeien om dan weer te genieten van een maaltijd. 

Vervolgens kon het echt beginnen, onze eerste skilessen gingen van start! Veel vallen en opstaan, maar na een namiddagje oefenen lukte het al goed.

's Avonds genoten de kinderen van een filmavond. 

dag2

 

Het Plaffeiencomité kwam op bezoek. Via een spel kwamen de kinderen meer te weten over Zwitserland en Plaffeien. Onze 6e-jaars werden bekroond tot echte Plaffeienkenners. 

Bedankt Plaffeiencomité voor deze leuke en leerrijke voormiddag en voor de buff!

 

plaf

 

Het is bijna zo ver. Onze leerlingen vertrekken bijna op sneeuwklassen. 

Via de site van Snowreport kan je het weer en de sneeuwkwaliteit in Schwarszee volgen. 

Sneeuwkwaliteit: http://snow.myswitzerland.com/snow_reports/FribourgRegion/SchwarzseeFR-214

Webcams: https://nl.bergfex.com/schwarzsee/webcams/

Je kan ook op deze webcam kijken hoe alles erbij ligt. Als er sneeuw op het meer ligt, dan zijn de pistes in topconditie! 

Schwarzsee, Gypsera: Schwarzsee im Kanton