In dit thema pluizen we onze stamboom uit: wie zijn onze ouders, grootouders, nonkels, tantes, .... We verdiepen ons ook in de verschillende levensfases.  En soms verkleden we ons zelfs zoals onze voorouders, zoals je op de foto kan zien.

Naar aanleiding van ons WO-thema 'het zit in de familie' houden onze derdeklassers deze week een spreekbeurt over een oud familievoorwerp. Om dit een beetje meer te duiden, kregen we bezoek van een echte restaurateur van keramiek. Ze vertelde over de verschillende soorten oude voorwerpen die je kan vinden, uit welke materialen ze bestaan, hoe ze haar job doet en zo veel meer. Ze werkt ook bij The repair shop op tv en daar hadden de kinderen ook vragen over.Het was een heel interessante uiteenzetting waar we heel veel van geleerd hebben. En het paste perfect bij ons WO-thema. Dankjewel Melissa

 

Zie hier enkele foto's !

Wij bouwen een herstelmuur op met onze eigen foto's. Deze kunnen we inzetten na een conflictsituatie.

Eerst leerden we hoe je een ruzie het best oplost, nadien hebben we dat besproken en uitgebeeld.

Ken jij onze handshake al?  Of "voetje klap"?!?

Onze derdeklassers beleefden een fijne cultuurdag.

Ze bezochten de bib, Biebond, Heemerf, Rode Kruis en de fanfare.

Het was een leerrijke dag ! Dankjewel gemeente Kasterlee !

Hier zie je enkele foto's !

Een blik op onze leuke schoolreis.

 

Meer foto's op de sharepoint.

Op een zonnige voormiddag in mei gingen we met de fiets wel bijna 8 km op pad, richting het Prinsenpark.  

Het was een interessante uitleg door onze gids Marcel. 

Bedankt aan de gids, alsook aan onze fietsbegeleiders voor deze toffe uitstap!

fietsen poetsen

Wat fijn om met het goede weer kennis te maken met verschillende sporten.

Zo speelden we voetbal, honkbal, unihockey en volleybal.  We speelden ook een leuk bosspel om de puzzel op te lossen.

Goed gesport van onze leerlingen van het derde leerjaar!

Naar aanleiding van ons WO-thema 'Bij ons in de buurt' brachten we een bezoekje aan ons gemeentehuis. We werden ontvangen door Ward Kennes, onze burgemeester. Hij gaf ons een rondleiding doorheen het hele gemeentehuis en we mochten zelf eens een kijkje nemen in zijn bureau. Aan het einde mochten we nog vragen stellen aan onze burgemeester en hij beantwoordde ze vlot. Weer veel bijgeleerd !

Enkele foto's !

 

Jeugdboekenmaand gaat over boeken.  We gaan zelf lezen in de boekentil op een gezellig plekje, maar we willen tevens voor de kleuters voorlezen en het samen gezellig maken met het boekje.

Leesplezier volop!!

Naar aanleiding van ons WO-thema 'Smakelijk en fit' deden we met onze derdeklassers een gezond ontbijt. We smulden van allemaal gezonde dingen en kregen als beloning nog een brooddoos cadeau. 

Ook dit jaar is de foute kersttrui weer van de partij. 

We brachten de kerstsfeer in de klas met decoratie, lichtjes en onze foute kersttrui hoorde er ook zéker bij!!

Bij het WO thema 'Het zit in de familie' pluizen we onze stamboom uit: wie zijn onze ouders, grootouders, nonkels, tantes, .... We verdiepen ons ook in de verschillende levensfases.  En soms verkleden we ons zelfs zoals onze voorouders, zoals je op de foto kan zien.

 

In onze laatste les kunstkuur maakten we met Marjolijn ons kunstwerk over de lichtjeswandeling, met glow in the dark tape en glow in the dark verf.  Wat een fijn effect toen we dit uittestten in de donkere kelder!

 

We zagen er steeds naar uit om bij Marjolijn te gaan knutselen

Ze maakte met ons verschillende kunstwerken met diverse technieken.  We konden met allerlei materiaal experimenteren en beeldend vormgeven.

Bedankt voor de fijne samenwerking, Marjolijn!