Onder de stralende zon konden de leerlingen van de 2de graad genieten van een uitgebreid aanbod van sporten.  Er waren een initiatie basketbal en volleybal, naast de andere leuke spelen.  We deden nog voetbal, honkbal, trefbal, unihockey en een leuk bosspel.

Bedankt aan onze vrijwilligers om dit in goede banen te leiden.

We sluiten dit WO-thema af met een gezond ontbijt in onze klas.  Wat fijn om al dat lekkers op te smullen!  De buikjes waren goed gevuld.

De volgende dag brachten we nog een bezoek aan een plaatselijke broodjeszaak. We kregen een korte rondleiding en zagen er de dingen die we geleerd hadden, zoals het bio-teken, de houdbaarheidsdatum, bewaren in de koelkast,...  Nadien mochten de leerlingen hapjes maken, om ze nadien lekker op te smullen.  Dat was een feestje op zich!!

Met het meetwiel in de hand stappen we 1 kilometer af.  Om de 50 meter wisselen we van leerling en zo komt iedereen aan de beurt.  Na 2 leerlingen hebben we al 100 meter, na 4 leerlingen 200 meter, ... 

Wisten jullie al dat we bij 500 meter in de helft zaten?  Dan moesten we onze weg terug stappen om nog een halve kilometer erbij te hebben.

In dit thema pluizen we onze stamboom uit: wie zijn onze ouders, grootouders, nonkels, tantes, .... We verdiepen ons ook in de verschillende levensfases.  En soms verkleden we ons zelfs zoals onze voorouders, zoals je op de foto kan zien.

Naar aanleiding van ons WO-thema 'het zit in de familie' houden onze derdeklassers deze week een spreekbeurt over een oud familievoorwerp. Om dit een beetje meer te duiden, kregen we bezoek van een echte restaurateur van keramiek. Ze vertelde over de verschillende soorten oude voorwerpen die je kan vinden, uit welke materialen ze bestaan, hoe ze haar job doet en zo veel meer. Ze werkt ook bij The repair shop op tv en daar hadden de kinderen ook vragen over.Het was een heel interessante uiteenzetting waar we heel veel van geleerd hebben. En het paste perfect bij ons WO-thema. Dankjewel Melissa

 

Zie hier enkele foto's !

Wij bouwen een herstelmuur op met onze eigen foto's. Deze kunnen we inzetten na een conflictsituatie.

Eerst leerden we hoe je een ruzie het best oplost, nadien hebben we dat besproken en uitgebeeld.

Ken jij onze handshake al?  Of "voetje klap"?!?

Onze derdeklassers beleefden een fijne cultuurdag.

Ze bezochten de bib, Biebond, Heemerf, Rode Kruis en de fanfare.

Het was een leerrijke dag ! Dankjewel gemeente Kasterlee !

Hier zie je enkele foto's !

Een blik op onze leuke schoolreis.

 

Meer foto's op de sharepoint.

Op een zonnige voormiddag in mei gingen we met de fiets wel bijna 8 km op pad, richting het Prinsenpark.  

Het was een interessante uitleg door onze gids Marcel. 

Bedankt aan de gids, alsook aan onze fietsbegeleiders voor deze toffe uitstap!

fietsen poetsen

Wat fijn om met het goede weer kennis te maken met verschillende sporten.

Zo speelden we voetbal, honkbal, unihockey en volleybal.  We speelden ook een leuk bosspel om de puzzel op te lossen.

Goed gesport van onze leerlingen van het derde leerjaar!

Naar aanleiding van ons WO-thema 'Bij ons in de buurt' brachten we een bezoekje aan ons gemeentehuis. We werden ontvangen door Ward Kennes, onze burgemeester. Hij gaf ons een rondleiding doorheen het hele gemeentehuis en we mochten zelf eens een kijkje nemen in zijn bureau. Aan het einde mochten we nog vragen stellen aan onze burgemeester en hij beantwoordde ze vlot. Weer veel bijgeleerd !

Enkele foto's !

 

Jeugdboekenmaand gaat over boeken.  We gaan zelf lezen in de boekentil op een gezellig plekje, maar we willen tevens voor de kleuters voorlezen en het samen gezellig maken met het boekje.

Leesplezier volop!!