Dat we heel wat knappe koppen op onze school hebben wisten we natuurlijk al, maar wat een fantastische resultaten behaalden onze leerlingen op de kangoeroewedstrijd?! Elke deelnemer kreeg een deelnemersprijs, maar heel wat onder hen behaalden zo’n hoge score dat ze nog een extra prijs wisten te bemachtigen. 

 

IMG20240603085637

De verkeersweek is alweer voorbij. De fietsers waren talrijk aanwezig.

Het fietsvaardigheidsparcours lukte al aardig bij de meeste fietsers. Al doende leert men.

Op dinsdag werden de fietsen gecontroleerd samen met enkele leden van De Fietsersbond KLT.

De fietsen kregen deze week ook nog een flinke poetsbeurt!

De fietshappening blijft onze vaste afsluiter.

De leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar hielden hun stop in Lichtaart bij VoBaKo .

De grootsten van de school fietsten tot aan het sportcentrum Tielenhei.

Het was voor groot en klein een fijne fietstocht! Bedankt begeleiders!

 

IMG 20240523 144035

Op een regenachtige vrijdag in mei ging het zesde leerjaar op uitstap naar het woonzorgcentrum

Aquamarijn. De leerlingen hadden hard geoefend op enkele dansjes voor de bewoners.

Ze dansten op 'I'm Still Standing' van Elton John. Iedereen keek vol bewondering naar

de energieke bewegingen van onze kinderen.

Daarna werd er samen met de bewoners gedanst op 'Het Smidje'.

Het was mooi om te zien hoe jong en oud samen plezier hadden. De leerlingen en de

bewoners dansten hand in hand en genoten.

Tot slot zongen de leerlingen het bekende lied 'In de stille Kempen'. De bewoners zongen vrolijk mee!

Na het zingen en dansen speelden enkelen leerlingen gezelschapsspelletjes met de bewoners.

Dit was een fijne manier om samen tijd door te brengen en elkaar beter te leren kennen.

QbE9GqU63Y M9

BUITENLESDAG 20240425 195255 0000

Afgelopen donderdag kregen onze leerlingen van het zesde leerjaar de kans om kennis te maken met verschillende beroepen in onze eigen gemeente. Gedurende de ochtend deden ze ervaring op in het door hen gekozen beroep.

Sommigen van hen kozen ervoor om de Drijfveer te ondersteunen in hun werk met jongeren en volwassenen met een beperking. Anderen boden dan weer extra hulp in het woonzorgcentrum Aquamarijn. Ook bij electro Smets waren onze kinderen welkom, evenals bij thuiszorg, Aveve, Spar, Mode Celine, een lokale aannemer en onze eigen kleuterschool.

Bedankt aan deze bedrijven voor hun medewerking aan deze onvergetelijke ervaring!

 

IMG20240328102323.jpgIMG-20240328-WA0028.jpg

Volop concentratie tijdens de Kangoeroewedstrijd...
Kangoeroe is in de eerste plaats een leuke en wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd. De leerlingen van het 5e en 6e leerjaar lossen gedurende 50 minuten 24 vragen op. Moeilijk ... denken en doorzetten!
Alle deelnemers kregen al een gom cadeau.
Nu is het spannend afwachten naar de resultaten en andere prijzen!

 


 

Op 8 maart vertrokken de zesdeklassers  met de bus op uitstap naar Antwerpen.

In de voormiddag bezochten ze het Red Star Line museum. We laten jullie even meegenieten van ons bezoek.

Op deze plek stonden bijna honderd jaar geleden deze mensen. Het zijn landverhuizers. Zij kwamen waarschijnlijk van ver. Uit Polen, Rusland of Oekraïne. Zij hadden een droom. Zij wilden naar Amerika. Daarom hadden zij alles verkocht en wat ze hadden in rieten manden, koffers en zakken gestopt. Deze mensen zullen met een schip van de Red Star Line naar Amerika gaan. Maar voor ze mochten vertrekken werden ze in deze gebouwen gecontroleerd. Eerst werd hun bagage gedesinfecteerd. Daarna moesten de mensen die wilden vertrekken zich bijna een uur douchen. Ze moesten hun kleren uitdoen die dan ook werden ontsmet. Dan pas mochten ze naar de dokter. En als die toestemming gaf, mochten ze aan boord van het schip en vertrekken. Al deze controles gebeurden in deze gebouwen. Het waren de gebouwen van de Red Star Line. In dit museum ontdekken we wat al deze mensen, groot en klein, onderweg meemaakten.

In de namiddag stond er een fotozoektocht op het programma. In het zonnetje genoten de leerlingen van de verschillende bezienswaardigheden : Lange Wapper, Het Steen, de overzetboot, de voetgangerstunnel, ...

Een zeer leerrijke, geslaagde dag!IMG 20240308 124053

Deze week hebben we samen met het zesde leerjaar mogen turnen.

De leerlingen van 6C hadden voor ons een estafette uitgewerkt. Zo deden we bal- en tikspelletjes in een doorschuifsysteem. 

Samen met de leerlingen van 6A zijn we naar het Plot gewandeld. Daar deden we verschillende spelletjes.

 

Wat hebben de leerlingen zich geamusseerd zowel onze eersteklassers als de zesdeklassers.

 

Foto's kan je bekijken op Sharepoint.

Minimalist Creative Cream Christmas Holiday Photo Collage 1

 

Dinsdag 6 februari 

Happy birthday to Rubeeeeeen, happy birthday to Sumayaaaaa! Wat een belevenis om je verjaardag in het prachtige Zwitserland te vieren en gewekt te worden door je schoolgenoten. De dag kan nu al niet meer stuk!

Voor een laatste keer wrongen we onze voetjes in de skibotten en gingen we al zingend de skilift in, vol overtuiging om nog een laatste keer te schitteren op de latten. Alweer een prachtige dag vol zonneschijn. Wat een geluk hebben wij gehad met het weer!

Ook maakten we nog een wandeling naar de 33 meter hoge waterval en wandelden we rond het meer waar ‘Schwarzsee’ zijn naam aan te danken heeft. Onderweg vertelde de leerkracht het mythische verhaal van het ‘Zwarte Meer’. Wat een natuurpracht!

Na dit alles namen we een lekker warme douche en was het jammer genoeg alweer tijd om onze koffers te pakken…

Tijdens het avondmaal smulden we onze buikjes rond met een heerlijk feestmaal, maakten we nog een fakkeltocht die werd afgesloten met een heus kampvuur en gezang van onze leerlingen.

Vermoeid, maar boordevol mooie herinneringen en hechte vriendschappen reden we weer terug richting Kasterlee.

Maandag 5 februari (dag 6)

De helft van onze leerlingen werd na een overvloedig ontbijt afgezet in Plaffeien, waar we een afspraak hadden met een authentieke alpenboer. Daar kregen we een rondleiding, maakten we kennis met de alpenkoeien en werden we getrakteerd op een bekertje verse melk, vergezeld van Zwitserse chocolade! Heerlijk! Verder bezochten we de begraafplaats, waar we ontdekten dat het beroep of de hobby van de overledenen in elke grafsteen was gebeiteld. Ook toonden we de kinderen dat Zwitserland zich altijd goed voorbereidt op een ramp en ondergrondse bunkers bouwt om zijn inwoners te beschermen.

De andere groep ging nogmaals skiën. De meeste leerlingen namen vandaag de stoeltjeslift naar de top van de berg en kwamen veilig en zonder kleerscheuren weer naar beneden. Ook juf Griet trotseerde de berg, maar kwam iets minder vlot naar beneden. Na het middageten wisselden de groepen van activiteit.

's Avonds organiseerden de leerkrachten een filmavond. Gewapend met kussentjes en dekens nestelden we ons in de filmzaal met een heerlijk pakje chips. Nog energie over? De leerlingen konden er ook voor kiezen om gezelschapsspelletjes te spelen. Een rustige avond na alweer een zonnige dag!

20240205_161522.jpg

Zondag 4 februari (dag 5)

Zondag rustdag? Niet op onze sneeuwklassen! Met de liften naar boven, iedereen was er alweer klaar voor! Genietend van de prachtige vergezichten en het mooie weer baanden onze leerlingen zich zigzaggend een weg naar beneden. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe fier we zijn op onze skiërs. Ook vandaag genoten ze weer met volle teugen.

Na het middagmaal was het tijd voor wat cultuur. We bezochten het pittoreske stadje Fribourg en maakten kennis met de geschiedenis, verdiepten ons in lokale kunstenaars en hun verwezenlijkingen, genoten van al het moois dat deze stad te bieden heeft.

In de avond organiseerden de begeleiders een heuse bingoavond, waarbij de leerlingen streden tegen het lot. Wie heeft als eerste een volle kaart? Vreugde, plezier en lachende gezichtjes alom! Alweer een geslaagde avond in Zwitserland.

IMG-20240205-WA0025.jpg

Zaterdag 3 februari (dag 4)

Zwitserland, 3 februari. Het zonnetje komt op, de stralen weerkaatsen op het witte sneeuwtapijt,  de vogeltjes beginnen te fluiten. In het immer rustige Campus Schwarzsee, op de tweede verdieping zijn alle leerlingen van het zesde leerjaar rustig aan het… dansen, zingen! De polonaise door alle kamers! De foutste muziek bonst door het dal! De vierde dag van onze sneeuwklassen is aangebroken.

Na alweer een overvloedig ontbijt maakten we ons klaar om opnieuw verder te schrijven aan ons onvergetelijk avontuur. De skiërs wurmden hun voeten alweer in de skibotten terwijl de andere groep zich sportief ging aankleden voor een spa- en fitnessdag.

Onze leerlingen sloegen er vandaag allemaal in om de lift richting de start van een skipiste te nemen. Voor sommigen kostte dit bloed, zweet en tranen, maar ze waren o zo trots op zichzelf. Wat maakten onze leerlingen tijdens ons verblijf al sprongen vooruit in hun skivaardigheden, waauw!

De groepen wisselden van activiteit na een middagmaal.

’s Avonds, na onze verdiende maaltijd, gingen we met de bus richting de ‘Unterhaltungsabend’, waar we kennis maakten met de Zwitserse cultuur en folklore, maar ook wij toonden een dansje op het podium, wat onder luid applaus werd onthaald. Vandaag was alweer een groot succes!

IMG20240203155402.jpg

Vrijdag 2 februari (dag 3)

Half 8 in de ochtend… Tijd om op te staan! Deze keer klonk het ochtendlied wel erg speciaal! Lang zal ze leven, lang zal ze leven…! Vandaag was het een echte feestdag. Onze jarige, Marie-Alixe, werd getrakteerd op een fantastisch engelengezang voor haar verjaardag! Eenmaal uitgezongen deed een groep hun skikleding aan en trokken we allemaal samen naar het ontbijt.

Het andere deel van ons zesde leerjaar penden hun eerste belevenissen van dit prachtig avontuur neer op papier voor het thuisfront. Ook verdiepten we ons in het Zwitserse verhaal van Willem Tell.

Als avondactiviteit werd de eerste echte GBS De Vlieger-quiz georganiseerd, waar we al onze kennis die we op onze school leerden konden tonen. Genieten!

 

DSC_0006.JPG