Dat we heel wat knappe koppen op onze school hebben wisten we natuurlijk al, maar wat een fantastische resultaten behaalden onze leerlingen op de kangoeroewedstrijd?! Elke deelnemer kreeg een deelnemersprijs, maar heel wat onder hen behaalden zo’n hoge score dat ze nog een extra prijs wisten te bemachtigen. 

 

IMG20240603085637

Wat een geweldige voormiddag hebben we vandaag beleefd tijdens onze buitenlesdag! De tweede kleuterklas en het vijfde leerjaar hebben samen een wandeling gemaakt door het Gruffalobos.

Met bladeren, takken, stenen en andere schatten van de natuur, hebben de kinderen een prachtige Gruffalo gemaakt die zo echt leek dat je zou denken dat hij uit het boek van Julia Donaldson was gestapt!

Voor herhaling vatbaar!

Kopie van bednet

Volop concentratie tijdens de Kangoeroewedstrijd...
Kangoeroe is in de eerste plaats een leuke en wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd. De leerlingen van het 5e en 6e leerjaar lossen gedurende 50 minuten 24 vragen op. Moeilijk ... denken en doorzetten!
Alle deelnemers kregen al een gom cadeau.
Nu is het spannend afwachten naar de resultaten en andere prijzen!

 


 

De leerlingen van 5B hebben voorgelezen aan onze vriendjes van 1B. 

Ook onze eersteklassers hebben een stukje mee gelezen uit het boek.

Als afsluiter hebben we nog samen gespeeld! Wat een leuke activiteit!

 

Foto's kan je vinden op Sharepoint.

 Deep Green Cute Happy Birthday Photo Collage 1

Ons KinderRechtenParlement voor dit schooljaar!

 

De leerlingen maakten affiches zoals in een echte verkiezingscampagne. Daarna werd er gestemd.

Verkiezingen KRP IMG 4810 2                   Verkiezingen KRP IMG 4814 1          Verkiezingen KRP IMG 4812 1

Na de geheime stemming voor de nieuwe leden van het KRP kwamen we bij deze enthousiastelingen uit:

Onze voorzitter is Caro, zij wordt bijgestaan door

* de verslaggevers: Juliet en Nim

* de tijdbewaker: Marike

* de verzamelaars van de ideeën uit de ideeënbus: Liv en Olivia

stand-in: Shauny.

Een gemotiveerd team zal de leerlingen van GBS De Vlieger dit schooljaar vertegenwoordigen!

Verkiezingen KRP IMG 4825 1

Onze leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar maakten een fietstocht naar de middelbare school 'Hivset' in Turnhout. Tijdens deze leerrijke uitstap kregen ze in kleine groepen praktische lessen over EHBO. De leerlingen leerden hoe ze hartmassage moeten geven en kregen de kans om dit te oefenen op reanimatiepoppen. Ze ontdekten ook hoe een Automatische Externe Defibrillator (AED) werkt en waarom deze belangrijk is in noodsituaties. Een hoogtepunt was de rondleiding in een echte ziekenwagen, waarbij ze de uitrusting en functies zagen!

Ze keerden terug naar school met een schat aan nieuwe kennis en vaardigheden. Vanaf nu weten onze leerlingen hoe te handelen in noodsituaties. Ook maakten ze kennis met verschillende beroepen uit de medische sector.

Dank aan alle leerkrachten en studenten van Hivset voor hun warme welkom en de waardevolle lessen. Deze uitstap heeft een blijvende indruk achtergelaten op onze leerlingen!

 

GBS De Vlieger.JPGGBS De Vlieger (1).JPGGBS De Vlieger (2).JPGGBS De Vlieger (3).JPGGBS De Vlieger (5e).JPG

In onze school zijn we een held in het zorgen voor elkaar!

Onze eersteklassers kregen een peter of meter uit het vijfde leerjaar. Bij hun peter of meter kunnen ze altijd terecht voor hulp. Er werden cadeautjes uitgewisseld en nadien konden ze fijn samen spelen. 

collage petermeter

Onze leerlingen hebben zich helemaal kunnen uitleven bij het maken van een prentenboek. Ze werden goedgekeurd door onze kleuters.

Meer foto's vinden jullie op sharepoint.

Dat we heel wat knappe koppen op onze school hebben wisten we natuurlijk al, maar wat een fantastische resultaten behaalden onze leerlingen op de kangoeroewedstrijd?! Elke deelnemer kreeg een deelnemersprijs, maar heel wat onder hen behaalden zo’n hoge score dat ze nog een extra prijs wisten te bemachtigen. Marie (5B) behaalde maar liefst 115 op 120! Dankzij deze monsterscore mag ze zich bij de honderd beste deelnemers van Vlaanderen rekenen.  We zijn dan ook erg trots op Marie en alle deelnemers, jullie zijn stuk voor stuk toppers!

IMG_2869.JPG

Tijdens kunstkuur leerden we over het werk van archeologen; wat ze opgraven, hoe ze te werk gaan en hoe het proces verloopt. Natuurlijk mochten we zelf ook aan de slag! Eerst maakten we een skelet dat we daarna bakten in de oven, vervolgens schilderden we ons werk in natuurtinten. Tijdens een volgende workshop gingen we als echte archeologen aan het werk met een hamertje en een beiteltje om zo onze opgravingen te doen...

Je kan onze resultaten bewonderen in sharepoint.

Dit jaar was het thema van de #erfgoeddag "beestig".

Luc kwam onze leerlingen van het 5e leerjaar weer warm maken voor erfgoed dankzij zijn boeiende uiteenzetting over het paard.

erfgoeddag paart

Onze grafische ontwerpers van het 5de leerjaar brachten een kunstig bezoek aan het Frans Masereel Centrum in ons eigen dorp Kasterlee!

Kunstenaars van over heel de wereld komen hier samen en werken met de zeefdruk, steendruk, enzovoort. 

Ook wij mochten kennis maken met deze oude vorm om kunst te maken en het resultaat mocht er wezen!

 

Neem zeker een kijkje op onze sharepoint pagina voor nog meer leuke foto's!

Onze leerlingen van het 5de leerjaar zetten de geleerde theorie om in de praktijk. 

Over de arm kijken, links afslaan, slalommen, een rotonde nemen,... Ze oefenden het allemaal!