De jongens en meisjes van de eerste graad werden vandaag ondergedompeld in de wereld van de houten blaasinstrumenten.

Hiervoor kwam de groep ‘Haar en Snaar’ een voorstelling geven. De kinderen leerden wat meer over kunst en muziek. Een man die in de opera werkt, liet hen verschillende muziekinstrumenten zien en beluisteren. 

We moesten niet alleen luisteren ... We mochten mee musiceren, het ritme klappen, tekenen op de maat van de muziek, ….  Het was een leuke voorstelling!

 

Bekijk de foto's op Sharepoint.

 

 Aesthetic Travel Photos Modern Minimalist Photo Collage 1

Vrijdag vierden we carnaval op onze school. Na de carnavalsstoet mochten onze vriendjes van de eerste graad activiteiten gaan doen in het eerste en tweede leerjaar.

Zo was er een speelklas, bouwklas, gezelschapspelletjesklas en een knutselklas. Ze hebben een hele fijne namiddag gehad, dat kan je wel zien aan hun snoetjes!

 

Meer foto's kan je vinden op Sharepoint.

 

Vintage Film Frame Summer Memories Photo Collage 2

De kinderen van het 2de leerjaar leerden heel veel over onze aarde. We bespraken samen hoe we onze aarde een beetje 'gezonder' konden maken. Afval recycleren was al snel een van de ideetjes. We leerden wat er allemaal in welke vuilbak hoort en wat we nog kunnen hergebruiken.

Tijdens deze twee weken verzamelden de kinderen (proper) afval om mee te knutselen. Ze moesten eerst een ontwerp tekenen en gingen dan supercreatief aan de slag om met allerlei materialen leuke kunstwerkjes te maken.

Nadien hebben we al het overige afval netjes in de juiste vuilbak gesorteerd en dat ging al heel goed!

De kinderen van het tweede leerjaar telden de hele week, iedere dag een kwartiertje, de vogels die op de speelplaats zaten. Ze moesten zich ergens stilletjes neerzetten en alles goed observeren en noteren. Dit deden ze aan de hand van de poster van Natuurpunt.

Wat een leuke activiteit om weer bezig te zijn met ons thema: 'Natuurvriend'.

Onze jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar maakten op een speelse manier kennis met wetenschap in Technopolis. Het was een topdag!

technopolis collage

Vandaag gingen we met het eerste en tweede leerjaar op ontdekking in Olen.

Een schoolreis vlakbij, maar heel leuk!

Samen rijstpap koken, een potje met 3 oren maken van klei en leuke spelletjes doen!

Ook spannend... die tocht met de huifkar en ondertussen konden we luisteren naar verhaaltjes over vroeger.

Helemaal naar boven klimmen op de molen. Waaw... wat een avontuur.

Het was een boeiende dag met super leuke activiteiten.

Groetjes uit

De jongens en meisjes van de eerste graad werden vandaag ondergedompeld in de wereld van de koperen blaasinstrumenten.

Hiervoor kwam de groep ‘Haar en Snaar’ een voorstelling geven. De kinderen leerden wat meer over kunst en muziek. Een man die in de opera werkt, liet hen verschillende muziekinstrumenten zien en beluisteren. 

We moesten niet alleen luisteren ... We mochten mee musiceren, het ritme klappen, tekenen op de maat van de muziek, ….  Het was een leuke voorstelling!

Bekijk de foto's op sharepoint.

haar

Vrijdag gingen de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar op schoolreis naar de Ark.

We reden met het treintje mee en genoten van een tocht met de huifkar.

Bij de Ark hebben we heel hard gespeeld en zijn we naar de kinderboerderij geweest.

We hebben er ook genoten van een prachtige zeepbellenshow. Al onze mondjes vielen open van verbazing. Dat was super knap. Daarna mochten we ook zelf experimenteren en bellen maken.

Het was een fantastische dag van begin tot einde!

 

Niet Wout van Aert of Sanne Cant haalden hun beste trukjes op de fiets boven vandaag, neen, het waren de evenwichtskunstenaars van het tweede leerjaar.

 

Dit schooljaar werken we rond het thema 'Je kunSt het'. Dit thema hebben we niet zomaar gekozen. We mogen dit schooljaar namelijk samenwerken met de tekenacademie. 

Piraten was het eerste thema waarmee we aan de slag gingen. De enige echte achterachterachterachterachterachterkleindochter van de beroemde kapitein Jack kwam ons via Zoom vertellen wat er met haar overoveroveroveroverovergrootvader gebeurd was. Hij was door piraten meegenomen naar een eiland waar ze een schat verstopt hadden. Goedhartige Jack is 's nachts de schat gaan verplaatsen en heeft gelukkig een schatkaart met de juiste locatie gemaakt. Ook wij in 2A hebben allemaal een schatkaart gemaakt. Zien jullie waar onze schat verborgen ligt? Kijk alvast op sharepoint als je ook op zoek wil gaan.

De week erop was het thema 'Dozenstad'. Dit sloot heel goed aan bij ons thema van WO waar we de voorbije weken geleerd hebben over hoe een huis gebouwd wordt en dergelijke.   We gingen aan de slag met lege doosjes, plakband, lijm, stiften en we maakte onze echte eigen stad.  We hadden niet alleen oog voor huizen, maar we maakten er een gezellige plaats van waar we graag verblijven. Mocht je onze juffen eventjes kwijt zijn, dan zou het best kunnen dat wij even aan het relaxen zijn in een massagesalon, een dutje aan het nemen zijn in de speciale geurkamer, ... of misschien kan je ons terug vinden in 1 van de kamers met de speciale kleureffecten. Zouden we wel nog terug naar onze school willen?

Er zijn deze week ook nog foto's op sharepoint gezet van het muzikale mannetje dat we een hele tijd geleden al getekend hadden. Onze juf liet 12 totaal uiteenlopende muziekfragmenten horen en bij elke fragment kozen we een kleur die we er bij vonden passen. Daarmee tekenden we een patroon dat bij de muziek paste. We hebben zo kennisgemaakt met: hip hop, klassieke muziek, roch & roll, gregoriaans gezangen, pop, swing, instrumentale muziek, alternatieve rock, opera, schlager, dubstep, funk en reggea. Op de foto's kan je zien dat we helemaal opgingen in onze opdracht.

Tenslotte kan je ook nog te weten komen wat er aan de hand is met onze sokken in het mapje van 'gedichtenweek'.

Veel zoek- kijk- en luisterplezier!

In onze lessen van WO leren we momenteel over het bouwen van huizen. Ook verschillende soorten huizen, zoals iglo's, woonboten, paalwoningen, gewone huizen, ... komen hierbij aan bod.

Vandaag mochten onze jongens en meisjes zelf aan de slag. Met lego, kapla en bunchems bouwden ze dat het een lieve lust was!  Er waren zo'n mooie huizen bij, dat onze juf nog even getwijfeld heeft om een adreswijziging aan te vragen.

Foto's vinden jullie op onze sharepoint.