Maaltafel van 2

De leerlingen van het tweede hebben al de maal- en deeltafel van 2 geleerd. Het is nu zaak om dit heeeeel veeeeel te oefenen zodat ze de maaltafels perfect gaan kennen. Natuurlijk bieden wij onze leerlingen de maaltafel op verschillende manieren aan om ze telkens opnieuw uit de dagen. Wij geven jullie langs deze weg ook enkele concrete tips om de maaltafels te oefenen.

Extra uitleg nodig?

https://www.youtube.com/watch?v=5K0j_epRQ_c

Flitskaartjes

Toon je kind een reeks van flitskaartjes, voor elke juiste maal- of deeltafel mag je kind 1 minuut op de tablet of spelconsole. Hoe meer flitskaartjes we doen, hoe meer speeltijd. Geen flitskaartjes = geen speeltijd...

Maal- en deeltafels oefenen in het echt

Ideaal om maal- en deeltafels te oefenen is vaak met echt materiaal de vraag stellen: "Als wij deze 8 appels moeten verdelen over ons 2, hoeveel appels krijgen wij dan elk? Want 2 keer 4 appels zijn 8 appels. Als wij deze 6 snoepjes moeten verdelen over ons 2, hoeveel snoepjes krijgen we dan elk? Want 2 keer 3 snoepjes zijn 6 snoepjes."

Zingen van de maaltafel

Of oefen hem eens in het Frans: https://www.youtube.com/embed/tbseH34CCno 

Maaltafelspellen

Ambrasoft

Op ons online oefenplatform Ambrasoft, kan je ook tal van oefeningen vinden. Plus heb je hier ook instructiefilmpjes met extra uitleg. De code van Ambrasoft plakt in het agenda van je kind.

2017 herhaling