Kunstkuur

Dit schooljaar werken we rond het thema 'Je kunSt het'. Dit thema hebben we niet zomaar gekozen. We mogen dit schooljaar namelijk samenwerken met de tekenacademie. 

Piraten was het eerste thema waarmee we aan de slag gingen. De enige echte achterachterachterachterachterachterkleindochter van de beroemde kapitein Jack kwam ons via Zoom vertellen wat er met haar overoveroveroveroverovergrootvader gebeurd was. Hij was door piraten meegenomen naar een eiland waar ze een schat verstopt hadden. Goedhartige Jack is 's nachts de schat gaan verplaatsen en heeft gelukkig een schatkaart met de juiste locatie gemaakt. Ook wij in 2A hebben allemaal een schatkaart gemaakt. Zien jullie waar onze schat verborgen ligt? Kijk alvast op sharepoint als je ook op zoek wil gaan.

De week erop was het thema 'Dozenstad'. Dit sloot heel goed aan bij ons thema van WO waar we de voorbije weken geleerd hebben over hoe een huis gebouwd wordt en dergelijke.   We gingen aan de slag met lege doosjes, plakband, lijm, stiften en we maakte onze echte eigen stad.  We hadden niet alleen oog voor huizen, maar we maakten er een gezellige plaats van waar we graag verblijven. Mocht je onze juffen eventjes kwijt zijn, dan zou het best kunnen dat wij even aan het relaxen zijn in een massagesalon, een dutje aan het nemen zijn in de speciale geurkamer, ... of misschien kan je ons terug vinden in 1 van de kamers met de speciale kleureffecten. Zouden we wel nog terug naar onze school willen?

Er zijn deze week ook nog foto's op sharepoint gezet van het muzikale mannetje dat we een hele tijd geleden al getekend hadden. Onze juf liet 12 totaal uiteenlopende muziekfragmenten horen en bij elke fragment kozen we een kleur die we er bij vonden passen. Daarmee tekenden we een patroon dat bij de muziek paste. We hebben zo kennisgemaakt met: hip hop, klassieke muziek, roch & roll, gregoriaans gezangen, pop, swing, instrumentale muziek, alternatieve rock, opera, schlager, dubstep, funk en reggea. Op de foto's kan je zien dat we helemaal opgingen in onze opdracht.

Tenslotte kan je ook nog te weten komen wat er aan de hand is met onze sokken in het mapje van 'gedichtenweek'.

Veel zoek- kijk- en luisterplezier!