GBS De Vlieger wint 'Grote Voorleesdag'

Afdrukken

logo grote voorleesdag

GBS De Vlieger wint ‘Grote Voorleesdag’

Van 18 tot en met 22 november 2019 organiseerden de  ouderkoepelverenigingen GO! ouders, KOOGO en VCOV ‘De Grote Voorleesdag voor ouders op school’. Ouders werden uitgenodigd om te komen voorlezen op school.  

GBS De Vlieger deed mee. Ze nodigden ouders, grootouders, tantes, nonkels, … uit om te komen voorlezen in de klassen. Ook gingen de leerkrachten elke dag voorlezen in een andere klas. Aan de leerlingen werd een leesbingo uitgedeeld zodat de kinderen thuis ook gingen lezen. De boekentil van de school werd in deze week ook geopend. Alle oude boeken er uit, alles weer netjes op zijn plaats en ook voor gezelligheid had de werkgroep oog.  De weggeefkast op de speelplaats werd aangevuld met boeken uit de boekentil. Alle initiatieven werden bij elkaar gebundeld in een PowerPoint en aan de ouderkoepelverenigingen bezorgd.

foto grote voorleesdag

KOOGO werd bedolven onder de foto's, filmpjes, collages en verslagen. Het was voor hen een hele klus om daar een selectie uit te maken, maar wel een leuke en vertederende!  

De organisatoren waren zo gecharmeerd door dit initiatief dat GBS De Vlieger in de prijzen viel. De school ontving een mooi boekenpakket om de schoolbibliotheek mee aan te vullen. En sindsdien lazen ze nog lang en gelukkig…

Hierbij willen we heel graag alle voorlezers bedanken om van ‘De Grote Voorleesdag’ een succes te maken.

Zoveel enthousiasme, creativiteit en vooral die aandachtige, lieve kindergezichtjes zijn hartverwarmend!

Voorlezen en lezen is heel belangrijk voor ontwikkeling van de kinderen,
en ‘Ouders maken mee school’ is onze passie!