Ouderlezing rond hoogbegaafdheid

Afdrukken

 

Sinds enkele jaren voorziet onze school een verrijkingstraject voor sterke en hoogbegaafde leerlingen. Voor de uitbouw van dit traject worden we begeleid door Exentra vzw. Deze organisatie is het expertisecentrum in Vlaanderen aangaande hoogbegaafdheid. Vanuit deze expertise heeft Exentra een opleiding voor leerkrachten basisonderwijs uitgewerkt om hen te professionaliseren in de aanpak van sterke en ook hoogbegaafde leerlingen.

Tijdens de ouderlezing komt het versterkt bewustzijn als blauwdruk van hoogbegaafde leerlingen aan bod. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van de inhoud van het tweede opleidingsjaar met daarbij de nadruk op het feit dat een doorgaande lijn op een school tijd vraagt en niet onmiddellijk in alle vakken en alle leerjaren ingang kan vinden. Er wordt stilgestaan bij de valkuilen die bij sterke leerlingen kunnen optreden zoals faalangst, over- en onderpresteren. We geven tips om deze valkuilen te herkennen en hoe hiermee om te gaan.

Er is ook ruimte tot het stellen van vragen.

Waar en wanneer? 26 februari van 19.00 tot 20.30 u.

Adres: GBS Heieinde, Sint Jozefstraat 39, 2350 Vosselaar

Wil u deze ouderlezing graag bijwonen? Dan kan u inschrijven via leerkracht tot uiterlijk 19 februari.Gelieve het aantal deelnemers te vermelden. Om de lezing niet onnodig te storen, om echt open te kunnen praten over de kinderen en zoveel mogelijk plaatsen beschikbaar te houden voor ouders, willen we vragen om uw kind niet mee te brengen naar de lezing.